Brød

Det daglige brød: Fra mel til dej og bagning

Hos Langenæs Bageriet er vi meget bevidste om den betydning, brødet har for os mennesker. Fundamentet i en god morgenmad er det velbagte rundstykke eller den langtidshævede bolle. Til frokost er det helt basalt med et rugbrød bagt fra bunden på rigtig surdej og med masser af kerner. Og aftensmaden ledsages hos mange af et stenovnsbagt flute eller et saftigt madbrød.

Brød fra bunden

Vores bagere anvender stort set alle meltyper på det danske marked, og vi bruger udelukkende mel og kerner fra leverandører, der kan garantere os en meget høj kvalitet. Vi blander alle brødblandinger selv. Mixprodukter kan alle købe; vi ønsker at skille os ud, og vi producerer derfor alt brød fra bunden.

Alle vores rugbrød er lavet på en original surdejsbase fra Sønderjylland. Det betyder, at dejen hæver naturligt, og vi undgår, at brødets krumme bliver klæg

Mange af vores brød er langtidshævede. Den lange hævning sikrer mere smag, og samtidig bliver balancen mellem syre og sukker i brødet mere harmonisk. Endelig giver den lange modning af brødet en mere rustik skorpe og en sejere krumme.

Sådan bages brødet
Hos Langenæs Bageriet har vi to slags ovne. Det tætteste, man kommer på en almindelig varmluftsovn i bageriet, er vores stikovne. I disse ovne blæser den varme luft rundt om dejen og giver brødet en lækker, crispy skorpe.

I vores stenovne er luften til gengæld stillestående, og dejen bages så på en meget varm sten. Denne bagning bidrager til et mere rustikt udseende og en tykkere skorpe.

Kombinationen af gode råvarer, lang hævetid, den helt rigtige bagning og ikke mindst dygtige håndværksbagere er grundlaget for alle Langenæs Bageriets gode brød!

Gå ikke glip af vores nyheder og kampagner - tilmeld dig vores nyhedsbrev